Voordelen?

Uw Ventilatiesysteem

Continu verse lucht

Een ventilatiesysteem werkt dag en nacht zodat u altijd verse lucht inademt. Condensatie en schimmels krijgen geen kans en uw gezondheid vaart er wel bij. Sensoren en slimme sturingen meten en regelen bovendien hoeveel verse lucht u in huis haalt. Altijd verse lucht volgens uw behoefte.

Hergebruik van warmte

Ventileren met warmteterugwinning dat is slim ventileren. De warme lucht op kamertemperatuur kruist de frisse binnenkomende lucht en brengt de geventileerde ruimte op temperatuur. Tijdens warme zomermaanden zorgt een bypass voor verfrissing.

Verbeter uw EPB-score

Ventileren is verplicht in een nieuwbouwproject en slim ventileren verbetert uw EPB-score. Een goed ontwerp, zuinige toestellen, warmteterugwinning … dit komt uw EPB-score ten goede. Wist u dat een gunstige EPB-ook uw belasting ‘kadastraal inkomen’ verlaagt?

Minder energieverbruik

Hedendaagse ventilatietoestellen zijn uitgerust met heel zuinige ventilatoren. Warmteterugwinning in een systeem D betekent dat u minder bijverwarmt. U kunt bovendien uw ventilatietoestel koppelen aan een aardwarmtewisselaar of een waterbatterij.

Gratis koelen in de zomer

Onze ventilatietoestellen trekken tijdens zomernachten koele buitenlucht aan om de binnentemeratuur te laten zakken. Deze regeling gebeurt vanzelf in de automatische zomer bypass. Een aardwarmtewisselaar trekt warme buitenlucht door een buis onder de grond zodat u gratis nog enkele graden koelt.

Klimaatvriendelijk

U kunt met een gerust hart uw woning extra isoleren en toch gecontroleerd verse buitenlucht binnentrekken voor een gezond binnenklimaat. Minder stoken en toch verse lucht in huis … dat is klimaatvriendelijk en gezond.

Slimventileren.be, uw vakman.

U kiest een ventilatiesysteem op basis van de oppervlakte van de geventileerde ruimte en de wettelijke standaarden voor ventilatie. Slimventileren berekent dit graag voor u en bezorgt u een complete offerte