Toepassingen

floorplan

Een systeem D voor een gerenoveerde villa

Een villa uit de jaren 1970 wordt volledig verbouwd. De bouwheren wensen een systeem D te installeren. Het ventilatietoestel zorgt voor warmteterugwinning en zuivering van de aangevoerde lucht.

We kiezen een Komfovent toestel in een platte uitvoering wat de installatie op zolder vergemakkelijkt. Nieuwe leidingen in een bestaande woning, dat heeft zo zijn uitdagingen. Daarom kozen we voor meerdere parallelle kunststofleidingen via een verdeeldoos. Het vereiste debiet wordt probleemloos gehaald, het toestel wordt discreet opgesteld en de ruime vertrekken worden voorzien van verse gezonde lucht, op temperatuur gebracht via de ingebouwde terugwinning

Photo by Pedro Miranda

Een systeem C voor een nieuwbouw woning

Hier kiezen de bouwheren voor een systeem C ventilatie in combinatie met raamroosters.

Een Ducobox Focus met extra vochtregelklep van 50m³ zorgt voor extra comfort in de badkamer: nemen de bewoners een douche dan steekt het systeem C een tandje bij en wordt er extra afgezogen. De sensor vraagt het toestel om terug te keren naar normale modus wanneer het vochtgehalte opnieuw gedaald is. De stijgleidingen worden uitgevoerd in diameter 125mm en ook hier verminderen verdeelboxen de diameter naar 63mm voor de aanvoer en afvoer naar de individuele ventielen.

techwolf

Een systeem D+ voor Techwolf

De ambitieuze Gentse start up Techwolf investeerde in verse lucht voor haar medewerkers. Per persoon kan voortaan tot 40 kubieke meter per uur verse, gezuiverde lucht aangevoerd worden. Zo blijven de hoofden fris. Bovendien dachten de Gentse ‘techies’ ook aan hun elektriciteitsrekening: de CO2 in het kantoor wordt continu gemeten door een sensor die in verbinding staat met de luchtbehandelingskast. Loopt de CO2 op dan wordt er meer verse lucht aangevoerd tot het gewenste niveau bereikt is. De installatie is bovendien uitgerust met een efficiëntie warmtewisselaar die de warmte uit de afgeblazen lucht recupereert.

Door het landschapskantoor lopen rechthoekige kanalen die goed ‘blenden’ in de smaakvolle inrichting. Het toestel kon niet buiten opgesteld worden en dat is geen probleem want nu zoemt het zachtjes binnen, opgehangen aan het plafond.

Oxfam-Logo

Oxfam denkt aan haar medewerkers

Oxfam Gent is gehuisvest in een charmant gebouw met houten vloeren in de Ververijstraat. Om de kwaliteit van de binnenlucht te verbeteren besloot de directie actief te ventileren.

Twee nieuwe ventilatietoestellen met warmteterugwinning (type D) bedienen voortaan elk één verdieping. De toestellen zijn uitgerust met een warmtewiel dat dienst doet als warmtewisselaar. Deze technologie verhindert dat de lucht te droog wordt tijdens het ventileren zodat het klimaat aangenaam aanvoelt en het vele houtwerk zich niet gaat ‘zetten’.

Andere toepassingen

Toepassingen

Nieuwbouw

Toepassingen

Meersgezinswoningen

Toepassingen

Renovaties

Toepassingen

Scholen

Toepassingen

Bedrijfsgebouw

Toepassingen

Atelier

Slimventileren.be, uw vakman.

U kiest een ventilatiesysteem op basis van de oppervlakte van de geventileerde ruimte en de wettelijke standaarden voor ventilatie. Slimventileren berekent dit graag voor u en bezorgt u een complete offerte